sz-ri.com

sz-ri.com

Studentski zbor

Izbjegavanje zamki lošeg upravljanja dugom na studentskoj kreditnoj kartici

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice su u kampusu prije otvaranja knjižara prvog dana nastave. Postavili su trgovinu na omiljenim mjestima za studente na kojima se mogu družiti između nastave, izvan knjižare, studentskih zborova i restorana u sveučilišnim kampusima diljem zemlje. Svrha ovih dobavljača je, naravno, stvoriti generaciju lojalnih onih koji zarađuju bodove na kreditnim karticama.

Studenti, osobito oni koji su manje izloženi financijskim pitanjima i vještinama upravljanja novcem koje se uče kod kuće, u iskušenju su obećanja da će još malo povećati svoju mjesečnu potrošnju novca kupujući artikle sada i plaćajući ih kasnije.

Za prosječnog studenta prilično je jednostavno primiti nekoliko kreditnih kartica prije nego uopće dobije posao sa skraćenim radnim vremenom kako bi mogao otplatiti te troškove. Uz ovakvu vrstu iskušenja i pristupa trošenju, nije malo čudo da je dug studentskih kreditnih kartica u šokantnom porastu.

Želite li znati proračun za studente i druge resurse ili više o obrazovanju o osobnim financijama?
Mnogi studenti su u dugovima u iznosu od mnogo tisuća dolara samo putem kreditnih kartica prije nego što čak i završe fakultet. To je rezultat četiri i više godina trošenja kao da sutra ne postoji. Nažalost, ono što se događa kada sutra konačno dođe je da se ovi studenti svaki mjesec suočavaju s ogromnim računima za kreditne kartice koji su složeni s otplatama studentskog zajma, stanarinom, profesionalnim honorarima, a možda i računima za automobil i drugim računima na početnim plaćama.

Kako spriječiti da se to dogodi vašem tinejdžeru? Edukacija o osobnim financijama

Jednostavno rješenje često je najbolje, a educiranje vašeg tinejdžera o zamkama duga na kreditnoj kartici prije nego što postane problem mnogo je bolje rješenje nego savjetovanje nakon što postane. Prevencija je uvijek najbolji lijek, pogotovo u financijskim pitanjima. Mnogo je lakše ispraviti nešto prije nego što postane navika nego ne samo platiti cijenu loših navika trošenja, već i popraviti štetu koja je učinjena financijskom zdravlju, kreditnim rezultatima i financijskoj budućnosti zbog prekomjernog duga po kreditnoj kartici.

Kupujte knjige, pohađajte seminare i gledajte videozapise sa svojim tinejdžerom koji objašnjavaju rizike povezane s prekomjernom potrošnjom kreditnom karticom, posjedovanjem previše kreditnih kartica i neobraćanjem pozornosti na njihove kreditne rezultate iz mjeseca u mjesec kako biste se zaštitili od krađe identiteta. Ne dopustite da vaš tinejdžer postane student. Statistika duga po kreditnoj kartici oboružajte ga znanjem koje mu je potrebno da financijski napreduje, umjesto da se povinujete iskušenjima koja predstavljaju kreditne kartice.

Stručnjak za studentski novac* Osnivač DollarCampa (Obuka o financijskom preživljavanju za studente)* Javni govornik* Certificirani edukator za osobne financije CEPF* CCIM (Certified Commercial Invest Member). Otprilike polovica studenata duboko se zadužuje na kreditnoj kartici (5000 $+) tijekom studija. Mnogi studenti na kraju unište svoj kredit jer razumiju kako funkcionira njihov rezultat. Stephen Epstein razgovara s učenicima i roditeljima diljem zemlje o financijskom preživljavanju. Njegova tvrtka, DollarCamp, podučava studente osnovama o kreditnim karticama, proračunu, kreditnim rezultatima i kako kontrolirati i odrediti prioritete potrošnje. Cilj je jednostavan: zaštititi studente od dugova na kreditnoj kartici s visokim kamatama i dopustiti im da završe fakultet s dobrom kreditnom sposobnošću i dobrim razumijevanjem financijskih osnova.