sz-ri.com

sz-ri.com

Rijeci

Sveučilište u Rijeci – Tradicija i Inovacija u Hrvatskom Obrazovanju

Uvod

Sveučilište u Rijeci jedno je od vodećih sveučilišta u Hrvatskoj, smješteno u slikovitom gradu Rijeci, poznatom po svojoj bogatoj povijesti, kulturi i industriji. Svojim raznovrsnim studijskim programima, istraživačkim projektima i međunarodnom suradnjom, Sveučilište pruža kvalitetno obrazovanje i potiče inovacije u različitim znanstvenim područjima.

Povijest Sveučilišta

Sveučilište u Rijeci osnovano je 1973. godine, a danas broji više od 20.000 studenata i 1.600 zaposlenih, uključujući profesore, istraživače i administrativno osoblje. Tijekom godina, Sveučilište je izraslo u modernu i dinamičnu akademsku zajednicu koja se ponosi svojom tradicijom i posvećenošću razvoju znanstvene i stručne izvrsnosti.

Fakulteti i studijski programi

Sveučilište u Rijeci sastoji se od 10 fakulteta, 1 umjetničke akademije i 4 znanstvena instituta. Studijski programi nude se na različitim razinama, od preddiplomskih do doktorskih studija, a pokrivaju širok spektar disciplina, uključujući humanističke znanosti, društvene znanosti, tehničke znanosti, prirodne znanosti, medicinu, umjetnost i sport.

Međunarodna suradnja

Sveučilište u Rijeci aktivno surađuje s brojnim međunarodnim partnerima kroz različite projekte i programe. Poseban naglasak stavlja se na Erasmus+ program, koji omogućuje studentima, nastavnicima i istraživačima razmjenu i stjecanje novih iskustava u inozemstvu. Osim toga, Sveučilište redovito sudjeluje u zajedničkim istraživačkim projektima i potiče međunarodnu mobilnost svojih članova.

Studentski život

Studenti na Sveučilištu u Rijeci uživaju u živahnom i raznolikom studentskom životu. Grad Rijeka nudi mnoge kulturne, sportske i zabavne aktivnosti koje studenti mogu iskoristiti tijekom svog studija. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira razne događaje i aktivnosti kako bi obogatio studentski život i osigurao potporu studentima tijek