sz-ri.com

sz-ri.com

Studentski zbor

6 najboljih savjeta za iznajmljivanje nekretnine studentima

Ako vam se sviđa pomisao da iznajmljujete nekretninu studentima, prvo biste trebali znati nekoliko stvari koje će vam pomoći da izvučete najviše iz iskustva. Studentski smještaj ima svoje zahtjeve, pa se pobrinite da znate kako najbolje iskoristiti svoj smještaj kada ga prepustite studentima pomoću ovih šest korisnih savjeta.

1. Lokacija imovine

Lokacija je jedan od najvažnijih čimbenika kada birate nekretninu koju želite koristiti kao studentski smještaj. Idealno bi bilo u blizini sveučilišta i studentskog zbora, kao iu blizini barova, noćnih klubova i supermarketa. Također, veće imanje je često bolji izbor jer mnogi studenti žive u grupama od četiri, pet ili više.

2. Kupite dugotrajni namještaj

Namještene nekretnine puno su popularnije među studentima jer jednostavno ne žele trošiti vrijeme i novac kupujući bilo što za svoje domove. Pobrinite se da kupite snažan, izdržljiv namještaj koji je napravljen da traje. Međutim, to ne znači da mora biti stvarno skupo. Također provjerite jeste li odabrali boje za svoj kauč i tepihe koje su tamne i koje će sakriti prolijevanje i mrlje koje će se gotovo sigurno pojaviti tijekom godina.

3. Nabavite jamca

Jedna od stvari koja ponekad odbija stanodavce od studentskog smještaja je to što studenti ne mogu dati preporuke. Kad budete birali stanare, pobrinite se da im netko od roditelja bude jamac kako biste smanjili rizik za vas.

4. Imajte ugovor o najmu

Pobrinite se da studenti znaju što se od njih očekuje uz vaš studentski smještaj. Ovo im je vjerojatno prvi put da iznajmljuju smještaj i možda ne znaju svoje obveze. Pobrinite se da to učine i natjerajte ih da potpišu pripremljeni ugovor o najmu kako biste bili još sigurniji.

5. Pridružite se popisu sveučilišta

Mnoga sveučilišta imaju popise smještajnih opcija za studente, stoga pokušajte doći na taj popis. Jednom kada ga uključite, gotovo je zajamčeno da ćete dobiti niz studenata koji se prijavljuju za život u vašem posjedu.

6. Koristite iskusnog agenta za iznajmljivanje

Najvažnija stvar kod studentskog smještaja je koristiti agenta za iznajmljivanje s iskustvom u radu sa studentima. Oni će znati što biste trebali očekivati i pomoći će vam da se pripremite, kao i da će vam pomoći oko čuvanja vaše imovine.

Zaključak

Iskoristite svoj studentski smještaj na najbolji način

Iznajmljivanje nekretnine studentima ima svoje zahtjeve, stoga upotrijebite gornje savjete kako biste bolje iskoristili svoj studentski smještaj. Iznajmljivanje studentima može biti vrlo unosno ako se dobro snađete, pa se pobrinite da znate kako najbolje iskoristiti svoj studentski smještaj, a zatim počnite tražiti savršene studente.

Natalina Sutherland i ja smo voditeljica marketinga u regionalnim agentima za iznajmljivanje nekretnina Easilet.