sz-ri.com

sz-ri.com

Radio Sova logo
Studentski zbor

Studentski program Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci – Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Radio Sova je program financiran iz proračuna Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Emitiranje je svaku noć od 22:30 do 01:00 sat.

Facebook stranici Radio Sove možete pristupiti ovdje.

Mrežnoj stranici Radio Sove možete pristupiti ovdje.

Radio Sova – zajednički program Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, pokrenut 29. siječnja 2010. godine. Od tada studenti Sveučilišta u Rijeci svakodnevno proizvode svoj program. U početku su to bila samo dva sata, a kasnije tri sata govornog i tri sata glazbenog programa, dakle ukupno šest sati.

Emitira se na frekvencijama Radio Rijeke (95.1 MHz, 102.7 MHz i 104.7 MHz) svake noći, od 22:30 sati do 01:00 sati.

Redakciju čini dvadeset studenata i studentica s gotovo svih riječkih fakulteta, raspodijeljenih u nekoliko redakcija – informativnu, kulturnu, sportsku i glazbenu. Svakog dana, ili bolje rečeno, svake noći program realiziraju najmanje tri osobe – glazbeni urednik i voditeljsko-novinarski par.

Upravo zbog činjenice što u Rijeci ne postoji studij novinarstva, ovo je odlična prilika da studenti i studentice zainteresirani za rad u medijima, prvenstveno na radiju, dobiju uvid i praksu u funkcioniranje radijske stanice, kao novinari, voditelji, glazben urednici, tonski realizatori, reporteri ili urednici.

Radio Sova nije jedini hrvatski studentski program. Uz Rijeku, studentske radijske programe imaju još Dubrovnik, Osijek, Split i Zagreb. Studenti koji realiziraju ove programe surađuju i okupljaju se dvaput godišnje na seminaru studentskih radija „Hear me“. Radio Sova sudjeluje od trećeg seminara, održanog u Zagrebu u prosincu 2010. godine, koji je organizirala ekipa Radio Studenta. Peti seminar studentskih radija „Hear me“ organizirala je Radio Sova u rujnu 2011. godine, kada su okupili tridesetak studenata iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

(u tijeku je izrada nove mrežne stranice Radio Sove)