30 ruj. Zajednička dobra i širi društveni angažman sudioničkim upravljanjem – primjeri dobre prakse

Pozivamo vas na radionicu „Zajednička dobra i širi društveni angažman sudioničkim upravljanjem – primjeri dobre prakse” koja će se održati u četvrtak, 3. listopada 2019., u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Trg Riccarda Zanelle 1), od 9.00 do 15.00 sati.

Radionicu će voditi Dušica Radojčić, znano lice pulske i istarske ekološko-aktivističke scene, stručnjakinja iz područja uključivanja zajednice te participativnog upravljanja. Dušica Radojčić jedna je od inicijatorica Društvenog centra Rojc u Puli kao uspješnog primjera participativnog upravljanja javnim dobrom.

Voditeljica će sudionike upoznati sa širim društvenim angažmanom kroz sudioničko upravljanje kao i s novim trendovima u upravljanju zajedničkim dobrima pri čemu će posebna pažnja biti posvećena primjeru sudioničkog upravljanja Društvenim centrom Rojc u Puli. Ujedno će biti govora o primjeru institucionalizacije zajedničkih dobara (za potrebe kulture) iz Napulja, primjeru centra u Mariboru stvorenog za potrebe EPK i njegovom korištenju po završetku projekta EPK, kao i o nastojanjima uspostave nekih od sudioničkih modela upravljanja u mreži sedam društveno-kulturnih centara u Hrvatskoj. Riječ je o čitavoj paleti dobrih praksi o kojima će sudionici moći čuti na radionici.

Radionica se provodi u okviru projekta “Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja”.

Poziv u cijelosti možete pogledati klikom na link ili u materijalima koje vam šaljemo u prilogu.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online obrazac.

Broj mjesta na radionici je ograničen te vas pozivamo da se prijavite u što skorijem roku.Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×