20 srp. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva Rektorski zbor na povećanje broja minimalnih potrebnih uvjeta za izbor i reizbor u znanstveno-nastavna zvanja

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci uključio se u raspravu i poslao je komentare na Nacrt Odluke Rektorskog zbora  o nužnim uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora ili reizbora u znanstveno-nastavna zvanja.

Želimo da se studentima omogući kvalitetniji prijenos znanja te pozivamo Rektorski zbor da se poveća broj minimalnih potrebnih uvjeta za izbor i reizbor u znanstveno-nastavna zvanja. Razlog povećanja potrebnih minimalnih uvjetima jest pružanje cjelokupnoj hrvatskoj akademskoj zajednici snažnog poticaja za višu razinu izvrsnosti u vlastitom nastavnom i znanstvenom radu, te za snažniji doprinos vlastitoj instituciji i društvenom okruženju. Minimalni kriteriji koji su predloženi u Nacrtu Odluke smatramo nažalost nedovoljnima za pružanje ovakvoga poticaja, dok bi povećanje broja minimalnih potrebnih uvjeta zasigurno dovelo do povećanja kvalitete obrazovanja, značajnijeg profesionalnog usavršavanja i snažnijeg integriranja sveučilišta sa zajednicom, što smatramo vrhunski vrijednim ciljevima hrvatskog obrazovnog sustava.

Komentare Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci na prijedlog nacrta Odluke možete vidjeti ovdje.Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×