radio-sovaStudentski program Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci – Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Radio Sova je program financiran iz proračuna Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Slušajte nas svaku noć od 22:30 do 01:00 sata, šaljite SMS na 091/6 210 777, zovite na 051/210 777!

Facebook stranici Radio Sove možete pristupiti ovdje.

Mrežnoj stranici Radio Sove možete pristupiti ovdje.

Sada već davne noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine, radijskim eterom poletjela je Radio Sova – zajednički program Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Od tada studenti riječkih fakulteta svakodnevno proizvode svoj program. U početku su to bila samo dva sata, a kasnije tri sata govornog i tri sata glazbenog programa, dakle ukupno šest sati.

Emitira se na frekvencijama Radio Rijeke (95.1, 102.7 i 104.7) svake noći, točnije od ponoći do šest sati ujutro. Subota je jedini dan u tjednu kada Radio Rijeka studentima i studenticama prepušta 12 sati programa, dakle Radio Sovu se može slušati od 18 sati sve do šest sati ujutro.

Projekt je pokrenut u noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine velikim koncertom na balkonu Radio Rijeke, gdje su podršku studentskom programu došli pružiti riječki bandovi Let 3, Diskurz, One Piece Puzzle, Grad, Quasarr i Morso. Prvih devet mjeseci program se emitirao samo dva sata poslije ponoći, nakon čega pokretači projekta Sveučilište u Rijeci i Radio Rijeka sklapaju ugovor i dogovaraju produljenje programa na šest sati.

Redakciju čini dvadesetak studenata i studentica s gotovo svih riječkih fakulteta, raspodijeljenih u nekoliko redakcija – informativnu, kulturnu, sportsku i glazbenu. Svakog dana, ili bolje rečeno, svake noći program realiziraju najmanje tri osobe – glazbeni urednik i voditeljsko-novinarski par.

Upravo zbog činjenice što u Rijeci ne postoji studij novinarstva, ovo je odlična prilika da studenti i studentice zainteresirani za rad u medijima, prvenstveno na radiju, dobiju uvid i praksu u funkcioniranje radijske stanice, kao novinari, voditelji, glazben urednici, tonski realizatori, reporteri ili urednici.

Radio Sova nije jedini hrvatski studentski program. Uz Rijeku, studentske radijske programe imaju još Dubrovnik, Osijek, Split i Zagreb. Studenti koji realiziraju ove programe surađuju i okupljaju se dvaput godišnje na seminaru studentkih radija „Hear me“. Radio Sova sudjeluje od trećeg seminara, održanog u Zagrebu u prosincu 2010. godine, koji je organizirala ekipa Radio Studenta. Peti seminar studentskih radija „Hear me“ organizirala je Radio Sova u rujnu 2011. godine, kada su okupili tridesetak studenata iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

(u tijeku je izrada nove mrežne stranice Radio Sove)

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×