Student Day Festival

About This Project

Studentski dan prvi je veći projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Prvi put se održao 07. 05. 2010. na riječkom Korzu, točno u podne, svečanim otvorenjem koje je vodio rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Pero Lučin. U 11:00 studenti su dobili ključeve grada i time započeli svoj dan koji se sastojao od četiri komponente; sportska događanja, prezentacija udruga koje djeluju pri Sveučilištu u Rijeci, Job Fair (dan karijera) i završni koncert. Sportska događanja, prezentacije udruga i Job Fair odvijali su se od 12:00 do 18:00, a završni koncert od 21:00 do 04:00.

U sklopu Studentskog Dana organizirana je i nagradna igra za najvjernije posjetitelje. Svi oni koji su obišli sve dnevne manifestacije Studentskog dana, i dobili potvrdili dolazak pečatom na nagradnom listiću, imali su mogućnost osvajanja vrijednih nagrada. Samo izvlačenje dobitnika održalo se na završnom koncertu.

Za potrebe Studentskog dana u suradnji sa Crvenim križem osigurano je 1 000 besplatnih obroka, a isto tako bile su osigurane dovoljne količine vode za sve sudionike.

U sklopu sportskih događanja bila su organizirana natjecanja u graničaru, speed badmintonu te malom nogometu. Pobjednicima su dodijeljeni pehari i nagrade.

Na Studentskom danu prezentiralo se ukupno 18 udruga koje djeluju pri Sveučilištu. Svaka udruga imala je na raspolaganju štand koji je mogla urediti prema svojim željama.

U sklopu Job Fair-a predstavio se velik broj poduzetnika sa područja grada Rijeke, županije Primorsko-Goranske, a i šire. Predstavljanje se održalo u šatoru koji je za potrebe Studentskog dana podignut na Gatu Karoline Riječke.

Iako su sve manifestacije u sklopu Studentskog dana bile odlično posjećene (procjene ukazuju na brojku od oko 10 000 posjetitelja), posebno se ističe završna manifestacija Studentskog dana; Završni koncert na koji je došlo oko 5 000 ljudi.

Završni koncert započela je riječka alternative-rock grupa Mandrill, nakon koje je nastupio poznati rapper Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka. Koncert je nastavljen u punk-rock stilu pod dirigentskom palicom Mile Kekina i Hladnog Piva, a završio ga je DJ Mastermix.

U organizaciji Studentskog dana, osim SZSuR, sudjelovao je i FOSS MedRi, AESTEC te Savijet mladih.

Studentski dan se održao pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-Goranske županije, a pod generalnim sponzorstvom ERSTE banke, Coca-Cole i Zagrebačke pivovare.

Category
Zabava
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×