About This Project

Hol Filozofskog fakulteta na Kampusu bio je premalen za primanje svih studenta i studentica koji su htjeli poslušati predavanje prof. Željka Pervana.

Kada je prof. iskorisito akademsku četvrt ušao je za katedru i opalio: „ Kada imate redovna predavanja nema vas toliko, jeli?!“

Odmah je uočio da je i ploča prljava te je angažiro publiku na rad. U „predavaoni“ nije prošao niti jedan pokret, dizanje, silaženje a da prof. Pervan nije prokometiro.

U doticaju s flomasterom nactrao je krug koji je, kako smo dalje saznavali ujedno bio zemaljska kugla, jajana stanica i sijeda glava. Predavanje je bilo izrazito dinamično smiješno i poučno.

Teme koje je prof. dotaknu bile su žene i djeca, brak, muškarci, obitelj, starost, zajednica, današnje društvo, EU, prosvjedi, odnosi sa susjedima, elitizam, sex itd….

Početne teme su bile usklađene i skladne dok je sredina bila nabijena s emocijma i racijom profesora koji se dao u toliki angažma da se publika kontinuirano smijala kao da se oglašava „Upozorenje za nadolazeću opasnost“(20 sec. smijanje, 20 sec. tišina, 20 sec smijanje…..) Kraj predavanja obilježile su osobne poruke prof. svim prisutnima gdje je prof. Pervan pozivao na racionalnost i posebnost u uspjehu, te kako da se „dignu“ u zajednici.

Nakon zahvale za gostovanje  prof. Pervan pututio se u „backstage“ i srdačno najavio svoj dolazak sljedeće akademske godine jer, citiramo: „ Pa  ova ekipa je mrak!“

Category
Zabava
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×