13 lip. Potpisan Sporazum između SCRI i SZSUR

Danas kasno popodne postignut je sporazum između Studentskog centra i studenata predvođenih Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci vezano za ispunjenje zahtjeva studenata po pitanju poboljšanja studentskog standarda.

Sporazum je potpisan u duhu dobre suradnje, a s ciljem osiguranja ispunjenja radnji, odnosno zahtjeva od strane Studentskog centra po pitanju unapređenja i osiguranja kvalitete studentskog standarda, kao ustanove koja je osnovana radi zadovoljavanja potreba studentskog standarda, što podrazumijeva organiziranje studentskog smještaja, prehrane, privremenog i povremenog zapošljavanja te kulturne, sportske i zabavne aktivnosti studenata sukladno članku 2 Statuta Studentskog centra, a koje su usuglašene u pregovorima u posljednjih tjedan dana između studenata, SZSUR i Studentskog centra.

Kao što je bilo i najavljeno, u slučaju potpisivanja Sporazuma i prihvaćanja studentskih zahtjeva prosvjeda neće biti!

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci neće pokretati prosvjed sve dok će se Studentski centar poštivati predmetni sporazum, stoga je pristankom Studentskog centra na zahtjeve studenata prosvjed odgođen.

Ovim putem najavljujemo održavanje konferencije za medije početkom narednog tjedna.

Sve kolege studente i one koji se tako osjećaju, građanke i građane, želimo osvijestiti da iako nam se može činiti da se dosta toga nije i neće promijeniti, protekla dva tjedna, odrazit će se ne samo na poboljšanje studentskog standarda u Rijeci već i cijeloj Republici Hrvatskoj.

Građani su ti koji od svog rada izdvajaju velika sredstva za školovanje mladih u Republici Hrvatskoj i zato vam svima veliko hvala.

Studenti su ti, koji unatoč tvrdnjama da drugi znaju što je najbolje za njih, oni koji mogu i moraju preuzeti obvezu.

Mladi smo i moramo biti svjesni da smo mi pokretači promjena u društvu i da samo ustrajnim radom možemo ne samo potaknuti na, veći i dovesti do konkretnih poboljšanja i promjena u društvu.

Zahvaljujemo se svima koji su aktivno i konstruktivno sudjelovali u ovom procesu te smo na ovaj način učinili najbolje.

Tekst Sporazuma možete preuzeti ovdje.

Privitak Sporazumu, tablični prikaz zahtjeva, ovdje.
Objašnjenja Studentskog centra po točkama, ovdje.


Vezane vijesti:Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×