14 svi. Rijeka postala studentska prijestolnica

Na današnjoj konferenciji za medije, u RI-INFO, službeno je otvoren program ovogodišnjeg 9. Student Day Festivala koji traje od danas, 14. svibnja  do subote 19. svibnja te su predani ključevi grada studenti(ca)ma.

Najnovije 9. izdanje Student Day Festivala danas započinje sa svojim bogatim zabavnim i kulturnim programom. Prvo od niza kulturnih i zabavnih događanja je bojanje pothodnika između Gradske knjižnice i tržnice u realizaciji studenata Akademije primijenjenih umjetnosti te stand up show u Palachu u realizaciji komičara iz zagrebačkog stand up kluba Studio smijeha. Kulturni i zabavni program se nastavlja sve do petka s interdisciplinarnom radionicom Ri:verzijom koja se ove godine bavi temom granica te raznim drugim aktivnostima od kojih svakako treba spomenuti dobrovoljno darivanje krvi te predstavljanje studentskih udruga i sportske aktivnosti u petak. Tada slijedi najiščekivaniji dio SDF-a, petak 18. i subota 19. svibnja s bogatim glazbenim programom koji će predvoditi headlineri Hladno Pivo te Bajaga & instruktori.

Na press konferenciji sudjelovali su rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, pročelnik ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci  Pegi Pavletić te predstavnik RIKUP d. o. o. Alen Tibljaš.

Održana je i već tradicionalna primopredaja ključeva Grada studenti(ca)ma. Ključeve je predao gradonačelnik Vojko Obersnel predsjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić.

Pegi Pavletić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci se zahvalila gradonačelniku na primopredaji ključeva te Gradu, Županiji i Sveučilištu na ukazanom dugogodišnjem povjerenju, podršci i vjeri koju polažu u studente grada Rijeke. Također je naglasila kako je ponosna na studente koji kroz volonterski rad vraćaju svoj dug društvu. U ime oba organizatora, Studentskog zbora i RIKUP d. o. o. zaželjela je dobrodošlicu svima, dobru zabavu i puno novih znanja, a zavidnom broju od čak 60 volontera ovogodišnjeg SDF-a puno novih iskustava.

Prof. dr. sc. Snježana Prijić- Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci naglasila je kako Student Day Festival nije samo koncertni dio koji traje dva dana nego i kulturni, znanstveni, humanitarni koji traju tijekom cijelog tjedan. Ponosna je na cijeli Studentski zbor Sveučilišta koji već 9. godinu za redom organizira ovaj projekt. U ime Sveučilišta pozvala je sve građane Rijeke da prođu i dožive SDF.

Goran Petrc, pročelnik ureda Primorsko-goranske županije istaknuo je kako je Student Day Festival postao dio riječke tradicije te da ga je županija prepoznala kao takvog.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke rekao je kako je Student Day Festival jedan od dva događaja u Rijeci za koje se predaju ključevi Grada. Također je naglasio da je festival postao tradicija. Istaknuo je da mu je žao zbog toga što se studentima nije mogao ustupiti korzo u subotu 19. svibnja te je pozvao sve studente i građane Rijeke da sudjeluju u petak 18. svibnja u dobrovoljnom darivanju krvi u kojem će i sam sudjelovati.

Alen Tibljaš, predstavnik RIKUP d. o. o. još jednom je sumirao koncertni dio, za koji je naglasio da i u petak i u subotu započinje u 22:30 sati u Ex Portu. Također je naglasio da su u slučaju kiše postavljena dva velika šatora.

 

Informacije o programu festivala mogu se dobiti na web stranici Student Day Festivala te na društvenim mrežama Student Day Festivala, KBSa i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

 Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×