13 ožu. Obavijest o isplati subvencije – studentsko naselje “Trsat”

Izvor: SCRI

Poštovane kolegice i kolege,

slijedom Vaših upita u nastavku dostavljamo obavijest o participaciji Sveučilišta u Rijeci unutar subvencija za domski smještaj u studentskom naselju „Trsat“.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci na temelju Odluke Senata Sveučilišta u Rijeci od 13. rujna 2016. godine ispregovarao je model subvencioniranja domskog smještaja temeljen na dohodovnom cenzusu (65% proračunske osnovice, što  iznosi 2.161,90 kuna) po uzoru na članak 12. stavak 10. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje klasa: 602-01/16-03/00138 urbroj: 533-20-16-0001 od 21. lipnja 2016. godine. Stoga svi oni koji po članu kućanstva mjesečno ne prelaze navedeni iznos prema prijedlogu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci ostvaruju pravo na subvenciju.

Pravilnik možete preuzeti ovdje.

Slijedom velikog broja upita, želimo istaknuti i kako Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci nije zadužen za isplaćivanje subvencija, već Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci isključivo vodi brigu o tome da se donesena Odluka Senata ispoštuje. 

Odluku Senata možete preuzeti ovdje.

Sukladno Odluci Sveučilište u Rijeci preuzelo je obvezu osnivanja Fonda za subvencioniranje troškova smještaja koje plaćaju studenti nižeg socioekonomskog statusa i to u iznosu od 447.300,00 kuna.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci prema odluci bio je dužan s Upravnim vijećem Studentskog centra razraditi kriterije.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci razradio je model, kriterije i napravio formulu za dodjelu subvencija iz koje proizlaze tri kategorije:

  • cijene po kategorijama:

c1 := 340.80
c2 := 404.70
c3 := 468.60

  • subvencije po kategorijama:

f 1 := 191.70
f 2 := 127.80
f 3 := 63.90

Izračun cijene smještaja u studentskom naselju “Trsat” možete preuzeti ovdje.

Navedena dokumentacija je dostavljena Upravnom vijeću Studentskog centra.

Svjesni smo situacije u kojoj se studenti nalaze i razumijemo da je prošlo dosta vremena od donesene Odluke, uvjereni smo da će Sveučilište u Rijeci isplatiti subvencije svim studentima koji ostvaruju to pravo, molimo Vas za strpljenje i razumijevanje.

U tijeku sutrašnjeg dana održat će se još jedan sastanak s Rektorom Sveučilišta prof. dr. sc. Perom Lučinom i upravom gdje će SZSUR nastojati riješiti nastalu situaciju.


Povezane teme:

Javni poziv za dostavljanje kandidature za člana domskog odbora, više pročitajte ovdje.Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×