07 srp. NE/isplata subvencija I. semestar – obavijest

Poštovane kolegice i kolege,

obzirom na to da svako toliko zaprimimo upit kako niste zaprimili uplatu subvencije za I. semestar molimo Vas da ako niste zaprimili subvenciju za I. semestar popunite obrazac kojem možete pristupiti OVDJE.

 Molimo Vas da obrazac popunite do srijede 12. srpnja 2017. godine u 23:59:59 sati.

Prilikom obrade podataka došlo je do pogreške te se subvencija za I. semestar nije isplatila za 15 studenata, no kako je naprijed rečeno, zaprimamo svako toliko upite studenata u kojima se navodi kako im subvencija nije isplaćena, a ne radi se o 15 poznatih kojima nije uplaćena.

Subvencija za ljetni semestar biti isplaćena u listopadu, sukladno dogovoru sa sastanka održanog 20. lipnja 2017. godine, na kojemu su pored predstavnika SZSUR bili i predstavnici uprave Sveučilišta u Rijeci kao i uprave Studentskog centra.


Detaljni objašnjenje:

Subvencija za ljetni semestar za smještaj u studentskom naselju “Trsat” bit će isplaćena u listopadu, sukladno dogovoru sa sastanka održanog 20. lipnja 2017. godine, na kojemu su pored predstavnika studenata, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (predsjednik Kruno Topolski, zamjenik predsjednika Šimun Rogoznica, članica Skupštine Andrea Mešanović, tajnik Slobodan Šolaja), bili prisutni predstavnici uprave Sveučilišta (prorektorica za studije i studente Sanja Barić, rektorica Snježana Prijić-Samaržija, prorektor za financije Davor Vašiček, glavna tajnica Roberta Hlača Mlinar, Ivan Cerović, voditeljica službe računovodstva Branka Cesarec) i predstavnici Studentskog centra (ravnatelj Dinko Jurjević i Rukovoditeljica Odjela za kadrovske i pravne poslove Suzana Petrović).

Tema sastanka osim isplate subvencija za narednu akademsku godinu, bila je i isplata subvencija za ljetni semestar ak. god. 2016./2017., te je još jednom potvrđeno kako će se subvencija isplatiti u listopadu.

Studentski centar, obzirom da posjeduje bazu podataka studenata smještenih u studentske domove, dostavlja Sveučilištu u Rijeci tablicu s popisom studenata (381) koji su smješteni u domove, a koja uključuje i podatke o imenu i prezimenu, broju sobe, natječaju, broju prijave, podatkom slažete li se s isplatom subvencije, oib, pp, mjesto, ulica, kućni broj, mobitel, naziv visokog učilišta, kriterij, visina primanja, IBAN žiro/tekući, email, datum useljenja, datum iseljenja, napomena.

Na osnovu tih podataka Sveučilište u Rijeci je upisalo u tablicu, prema prijedlogu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, u koju od kategorija student pripada te koji iznos subvencije treba primiti sukladno broju dana provedenih na smještaju.

Obzirom da je inicijalna tablica dostavljena od strane Studentskog centra, a Sveučilište je daljnje radnje vršilo na osnovu nje, Sveučilište nije uspjelo izvršiti isplate svim studentima koji se nalaze u tablici obzirom da su neki podatci bili krivo uneseni (npr. u tablici se nalaze dvije osobe s istim osobnim imenom (ime i prezime), te je na dva mjesta unesen IBAN jedne od osoba te je ta osoba zaprimila isplatu dva puta).

Osobe iz opisanog primjera pogreške, koje su zaprimile dvostruku uplatu, nisu se javile Sveučilištu u Rijeci, već nakon što nas je kontaktirala osoba koja nije zaprimila isplatu za prvi semestar, u razgovoru je zaključeno gdje je došlo do pogreške, dok su u drugom slučaju vezano za neisplatu kontaktirali gospođu Nežu, te su ustanovili istu pogrešku.

Obzirom da nismo (Sveučilište, kao ni Zbor) uspjeli stupiti u kontakt sa svih 15 osoba kojima nije izvršena isplata za prvi semestar, iako je bilo planirano izvršiti isplatu subvencije za prvi semestar isplata nije izvršena u lipnju, te će se izvršiti u srpnju, nakon što Sveučilište stupi u kontakt sa svih 15 studenata i prikupe ispravni podatci kako bi se isplata mogla izvršiti.

Što se tiče isplate subvencija za drugi (ljetini) semestar, nakon što Sveučilište zaprimi od strane Studentskog centra tablicu sa svim podatcima potrebnim za isplatu i obradi dostavljene podatke, izvršit će isplatu, a što je planirano da će se isplata izvršiti u listopadu, kao što je zaključeno da će se izvršiti isplata i iduće akademske godine 2017./2018., obzirom da tekuća akademska godina, a time i ljetni semestar završava 30. rujna 2017. godine.

Naravno točan datum nije moguće odrediti, no zna se kako će se isplata izvršiti u listopadu za drugi semestar.

Subvencija će se naredne godine konzumirati prema pravilima koja možete pronaći na sljedećoj poveznici objavljenoj uz Natječaj za smještaj u akademskoj 2017./2018. godini na stranicama Studentskog Centra Sveučilišta u Rijeci, a kojoj možete pristupiti ovdje.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci je prošle godine inicirao uvođenje subvencija što je i prihvaćeno, no samu isplatu vrši Sveučilište u Rijeci prema podatcima prikupljenim i dostavljenim od strane Studentskog centra. Obzirom na kompleksnost isplate i većeg broja korisnika (381),  a samim time i količine podataka, nažalost je došlo do pogreške te ste neki od vas to osjetili i niste zaprimili isplatu.

Tekst Natječaja za smještaj u idućoj akademskoj godini možete pronaći ovdje.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Vaš Studentski zbor Sveučilišta u RijeciYour browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×