02 ožu. Mozgalo!

mozgaloSlužbeno su započele prijave na natjecanje Mozgalo! Svi studenti zainteresirani za rudarenje podataka i izradu Big Data rješenja prijaviti se mogu od 2. ožujka do 13. ožujka putem web obrasca na web stranici Mozgala. Svečano otvorenje natjecanja održat će se 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

Na svečanom otvorenju natjecanja predstavit će se tema ovogodišnjeg natjecanja, kao i partneri koji podržavaju projekt. Također, studenti će iz prve ruke moći doznati više o iskustvima i dojmovima prošlogodišnjih pobjednika Mozgala – točnije, Elija Bartoša, Andrijane Brkić, Filipa Bosnića i Tonija Vidovića iz tima Kampanjci. Službeni početak natjecanja je 14. ožujka, a nagradni fond ove godine iznosi 12 000 kuna za prvo mjesto, 8000 kuna za drugo mjesto i 4000 kuna za treće osvojeno mjesto.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u data miningu i izradi prediktivnih modela. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz strojnog učenja, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Za studente izvan Zagreba snimka Uvodnog predavanja bit će objavljena na našoj web stranici. Sve radionice će biti snimane i objavljene na webu Mozgala. Uz to, sve konzultacije kao i predaja rješenja moći će se izvršiti preko interneta.

Na natjecanje se možete prijaviti ovdje. Kako bi bili sigurni da vam informacije ne promaknu pratite nas na Facebook-u, a možete se i prijaviti i na naš newsletter.Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×