14 velj. Ministrica znanosti i obrazovanja u posjetu Sveučilištu u Rijeci

Jučer  13. veljače, Sveučilište u Rijeci posjetila je aktualna ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u svom prvom, nastupnom posjetu. Ministricu i delegaciju MZO-a na rektoratu  ugostila je rektorica prof. dr. sc.  Snježana Prijić- Samaržija.

Ispred Rektorata organiziran je doček delegacije. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studenti Tehničkog fakulteta iz timova RiTeh Racing Team, RiTeh Waterbike Team i Adria Hydrofoil Team  izložili su i prezentirali  svoje projekte: bolid, waterbike i hydrofoil.

Nakon dočeka delegacije i svečanog upisivanja ministrice u knjigu počasnih gostiju održana je 10. izvanredna sjednica Senata na kojoj se razgovaralo o planovima Sveučilišta u Rijeci, tekućim problemima i potencijalnim rješenjima u kojima bi sudjelovalo MZO. Kao predstavnice studenata na sjednici su sudjelovale predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić te potpredsjednica Dora Nikolla.

Nakon sjednice Senata u Auli Magni na Rektoratu održan je sastanak ministrice sa studentima na kojem su studenti imali prilike dobiti odgovore na pitanja vezana za studentske projekte i uključenosti MZO-a u same projekte te za ostala pitanja vezana za STEM područja studiranja kao i na mnoga druga.

Posjet ministrice Divjak i njenog suradničkog tima bio je prvi u nizu aktivnosti kojima će se kroz cijelu 2018. godinu obilježavati 45. obljetnica Sveučilišta.

 Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×