Počevši od 09. rujna  2019. g., u ordinaciji na Kampusu ordinira novi liječnik obiteljske medicine, Josip Eljuga, dr. med.

Raspored radnog vremena na lokacijama Orehovica (Kalina 12) i Kampus (Radmile Matejčić 2), kao i telefonski brojevi ordinacije ostaju nepromijenjeni.

Radno vrijeme ordinacije je:

Kako bi se ostvarilo pravo na zdravstvenu zaštitu u punom obimu za vrijeme trajanja studija pri Sveučilištu u Rijeci, potrebno je osobno doći u ordinaciju sa zdravstvenom iskaznicom u navedeno radno vrijeme i potpisati suglasnost o odabiru izabranog liječnika u mjestu studiranja.


Sportska ambulanta na lokaciji Kampus raditi će prvi ponedjeljak u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni od 13h, započevši sa 3. 2. 2020.g.

Više informacija na poveznici ovdje.

Ukoliko se ukaže potreba moguće je uvesti i drugi termin (treći ponedjeljak u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni).


Studentska ambulanta Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

dr. sc. Marijana Turčić, dr. med., spec. školske medicine e-mail: rh.zg1601259548pzjzz1601259548@cicr1601259548ut.an1601259548ajira1601259548m1601259548 radi u prostoru ordinacije na Kampusu u periodu dok ne ordinira liječnik Josip Eljuga, dr. med.

Više o uslugama i programu specifičnih i preventivnih mjera zdravstvene zaštite:

PROGRAM SPECIFIČNIH I PREVENTIVNIH MJERA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE STUDENATA U AK. GOD. 2019./2020.

 1. Sistematski pregled na prvoj godini (te po potrebi na trećoj godini) studija

Provodi se u svrhu kontrole zdravstvenog stanja, uvida u navike i ponašanja, prilagodbe na studij te utvrđivanja zdravstvenih rizika. Sistematski pregled sadrži uz fizikalni pregled ( štitnjača, srce, lokomotorni sustav, vanjsko spolovilo muškaraca, oštrina vida, vid na boje, RR, TV, TT, ITM), zdravstvenu ( osobnu i obiteljsku) i socijalnu anamnezu, uvid u cjepni status. Obavezni dio sistematskog pregleda je anketa o navikama ( prehrana, tjelesna aktivnost, pušenje, alkohol, droge) i seksualnom ponašanju.

 1. Pregled prije prijema u studentski dom

Pregled se provodi u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Sastoji se od zdravstvene (osobne i obiteljske) i socijalne anamneze- ciljano na tuberkulozu i ostale zarazne bolesti i kliničkog pregleda.

 1. Timski rad sa studentima s teškoćama vezano za kolegij tjelesne i zdravstvene kulture

Početkom svakog semestra suradnjom nadležnog liječnika fakulteta i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture utvrđuje se program tjelesne i zdravstvene kulture za studente sa zdravstvenim problemima.

 1. Savjetovališni rad – Savjetovalište otvorenih vrata

Svrha savjetovališnog rada je pomoć studentima u rješavanju najznačajnijih i najčešćih problema vezano uz: prilagodbu na fakultet, probleme učenja, reproduktivnog zdravlja ( spolno prenosive bolesti, trudnoće i planiranje obitelji), kroničnih poremećaja zdravlja, psihičke probleme i oboljenja, zlouporabe psihoaktivnih droga i drugih oblika ovisnosti. Navedeno se provodi u suradnji sa stručnim suradnicima i Psihološkim savjetovalištem Sveučilišta, voditeljem Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti Nastavnog zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (dalje u tekstu: NZZJZ PGŽ), specijalistom ginekologije i opstetricije, vanjskom suradnicom NZZJZ PGŽ, koja sudjeluje u provedbi županijskog programa Centri za mlade- savjetovališta otvorenih vrata, ordinacijom obiteljske medicine Doma zdravlja Primorsko-goranske županije smještene na Kampusu te svim ostalim zdravstvenim subjektima ovisno o potrebama studenata.

U suradnji s Domom zdravlja PGŽ otvorena je i zajednička e-mail adresa za obje ambulante koje ordiniraju u prostoru ambulante na Kampusu:  rh.zg1601259548pzjzz1601259548@ejlv1601259548ardz.1601259548supma1601259548k1601259548

Putem iste postoji mogućnost kraćeg savjetovanja i/ili naručivanja elektroničkim putem.

 1. Cijepljenje

 Do kraja tekuće kalendarske godine mogućnost dobrovoljnog cjepljenja protiv HPV-a za sve studente do 25 godina starosti uz prethodni dogovor, individualno savjetovanje i namjenski pregled prije cjepljenja.

6. Posebno praćenje studenata sa zdravstvenim rizicima, rizičnim ponašanjima i kroničnim poremećajima zdravlja

7. Namjenski pregledi i izdavanje liječničkih potvrda na zahtjev studenata:

 • u svrhu utvrđivanja zdravstvenih razloga za mirovanje studentskih obaveza
 • za smještaj u jednokrevetnoj sobi u studentskom domu iz zdravstvenih razloga
 • za ostvarivanje prava na prilagodbu nastavnog procesa i polaganje ispita u suradnji s Uredom za studente s invaliditetom

 8. Zdravstveni odgoj

Provodi se integrirano uz sistematske preglede i probire ili kao zasebna aktivnost.

Metode rada su: predavanja, rad u malim skupinama, okrugli stol, individualni rad i tribine.

Ambulanta će ordinirati prema sljedećem radnom vremenu:

 • Ponedjeljak, srijeda i četvrtak 07 – 15 h (rad s pacijentima 08.00 – 12.30h)
 • Utorak / petak neparne datume 07 – 15 h (rad s pacijentima 08.00 – 12.30h)
 • Utorak / petak parne datume 12 – 20 h (rad s pacijentima 13.30 – 17.30h)

 

Obzirom da se rad, osim u ambulanti, odvija i izvan iste (koordinacijske aktivnosti, predavanja, edukacija,…), obvezno je prethodno naručivanje na broj telefona 051/584-876

 

 • Koordinator aktivnosti NZZJZ PGŽ i nadležni školski liječnik studenata na Kampusu Sveučilišta u Rijeci
  • dr. sc. Marijana Turčić, dr.med. spec. školske medicine
 • medicinska sestra
  • Vesna Marić, bacc. med. techn.                                                    
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×