12 ožu. Predavanje – Adolescencija: početak kraja?

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija ima zadovoljstvo pozvati vas na predavanje renomiranog znanstvenika:
Prof. Noela Camerona, BEd, MSc, PhD, DSc, FRSB, FHBA sa Sveučilišta Loughborough (Velika Britanija) koje će biti održano u utorak, 19. ožujka 2019. s početkom u 11:15 sati u Akvariju na Kampusu Trsat (donja prostorija), Radmile Matejčić 5

Prof. Noel Cameron održat će predavanje intrigantnog naslova Adolescence: the Beginning of the End? /Adolescencija: početak kraja? posvećeno adolescenciji kao jednom od najturbulentnijih razdoblja života.

Prof. Cameron jest profesor humane biologije i voditelj istraživačke grupe za proučavanje globalnog zdravljai ljudskog razvoja na Sveučilištu Loughborough u Velikoj Britaniji, učenik i nasljednik legendarnog profesoraTanner-a čije se tablice koriste za procjenu i praćenje rasta i razvoja djece u čitavom svijetu.

Njegov je rad fokusiran na izučavanje ranih pokazatelja rizika kod nezaraznih bolesti koje se vezuju uz način života, kao što su pretilost, dijabetes tip 2 i kardiovaskularne bolesti. Uz to, njegovo istraživanje uključuje i proučavanje rasta i razvoja nedavno otkrivenih južnoafričkih fosilnih ostataka Australopithecus sediba i Homo naledi.

Očekivano trajanje predavanja je 45 minuta.

Poziv u cijelosti možete preuzeti ovdje.Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×